COVID-19

Covid-19 info

Hos Scala følger vi Sundhedsstyrelsens retningslinjer, så I trygt og sikkert kan gå i biografen.

Vi viser færre forestillinger generelt og starter dem forskudt, således at vores gæster ikke står i en stor menneskemængde her. Og de film hvor vi forventer at der kan komme mange, viser vi flere gange således at spredningen bliver større.

Alle over 16 år skal fremvise Coronapas; en negativ test (antigen max 72 timer gammel - pcr test max 96 timer gammel), bevis på at have modtaget første vaccination (min. 14 dage gammel) eller en positiv test, som er mere end 2 uger gammel og mindre end 6 mdr.


Der er håndsprit tilgængeligt i foyer-område, kiosk, ved toiletter og ved indgangen til salene - ligesom vi afspritter kontaktflader løbende og ofte. Vores personale holder hele tiden øje med gæstekapacitet, så den på intet tidspunkt overstiger det tilladte.

For yderligere at mindske trafikken er det ikke muligt at reservere billetter, men kun muligt at købe. Det nemmeste er, hvis du køber billetter hjemmefra på vores hjemmeside eller app, hvor du også har mulighed for at betale med gavekort, gavebilletter eller Biografklub Danmark rabatkuponer. Du kan naturligvis også købe dine billetter i biografen. Billetter vil blive scannet ved indgangen til salene, hvad enten de er købt online eller i vores billetsalg, så man på den måde undgår fysisk kontakt med kontrolløren.

Vær opmærksom på at billetsystemet automatisk spærrer et tomt sæde på hver side af dit billetkøb - hvad enten du kun køber en enkelt billet til dig selv eller du køber til dig og dem du skal afsted med. Du kan altså godt sidde sammen med den gruppe du er afsted med - vi skaber pladsen til de andre gæster i salen. Hvis I er flere, men ønsker et sæde mellem jer, købes billetterne enkeltvis.

I vores kiosk har vi inddelt sodavand og slik i sektioner, så man naturligt ikke kommer til at stå tæt, når man skal handle der. Vi har i lukkeperioden i 2021 ændret indretningen i kiosken, for at give mere plads og undgå at man står for tæt.

Vi har desuden brugt lukkeperioden i foråret 2020 på at udvide vores toiletter, således at der skabes mindre kø.
Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så kontakt endelig vores personale.

Vi har ensrettet biografen, således at man skal forlade salene via udgangsdørene og ikke indgangsdørene og foyeren. Denne besked står både på vores lærred og på dørene i salene.

 

Tysk undersøgelse om smitterisiko i biografer

Du kan trygt gå i biografen i disse COVID-19 tider.

Det er konklusionen på en ny tysk undersøgelse, der har analyseret spredningen af såkaldte aerosoler (luftbårne partikler) i en biografsal - og sammenlignet det med et kontorlandskab.

Tallene er opsigtsvækkende i den forstand, at de viser, spredningen af aerosoler i en biografsal kun svarer til 0,3% sammenlignet med, hvad man udsættes for på et kontor.

En af de store faktorer til dette er, at man ikke taler sammen i biografen, hvilket mindsker spredningen. Modsat på et kontor, hvor man formentlig vil tale i langt højere grad.

En anden faktor er, at salene er udstyret med et rigtig godt ventilationssystem.

De benytter sig af en såkaldt fortrængningsventilation, hvor luften blæses ind ved gulvet og direkte i opholdszonen. Det hjælper til at reducere aerosolerne betydeligt.

Undersøgelsen er foretaget af Hermann-Rietschel-Institut (HRI) ved Det Tekniske Universitet i Berlin.

Læs undersøgelsen her