COVID-19

Myndighederne kræver at vi kontrollerer Coronapas. 

Vi passer på vores gæster

I vores biograf skal vi kontrollere gæsterne for coronapas. Det blev besluttet af Folketinget og indført med virkning fra fredag d. 12. november 2021.

Kravet er, at hvis der udbydes mere end 100 billetter til en visning, skal gæsterne til denne forestilling vise coronapas.

Hvis man ikke har passet i orden, skal vi afvise gæsten eller gæsterne. Hvis vi ikke gør det, bliver det straffet med bøde – både til gæsterne og til os som biograf. Du kan læse retningslinjerne her.

Da vi har flere sale, og fordi vi har forestillinger der starter og slutter næsten samtidig i vores 4 sale, har vi besluttet at kontrollere alle vores gæster for coronapas.

Det er ikke mindst af hensyn til vores dygtige medarbejdere, at vi gør det på den måde. Det gør det hele lidt nemmere – men det betyder også, at vi passer ekstra godt på vores gæster.

 

Hvem har et gyldigt coronapas:

- Gæster der er fuldt vaccineret.

- Gæster som har modtaget deres første vaccinestik for mindst 14 dage og højst 42 dage siden - eller er færdigvaccineret har et gyldigt Coronapas.

- Gæster der har en negativ PCR-test der er højst 72 timer gammel eller en negativ antigen (lyn) test der er højst 48 timer gammel, har også et gyldigt coronas pas.

- Gæster der er tidligere smittet har immunitet fra 14 dage efter positiv test og indtil 6 måneder efter.

- Gæster der er fritaget for coronapas og har medbragt dokumentation fra myndighederne (fås på borgerservice). 

- Kravet om coronapas gælder for voksne og børn over 15 år.

 

Covid-19 info

Hos Scala følger vi Sundhedsstyrelsens retningslinjer, så I trygt og sikkert kan gå i biografen.

Der er håndsprit tilgængeligt i foyer-område, kiosk, ved toiletter og ved indgangen til salene - ligesom vi afspritter kontaktflader løbende og ofte. 

For yderligere at mindske trafikken er det ikke muligt at reservere billetter, men kun muligt at købe. Det nemmeste er, hvis du køber billetter hjemmefra på vores hjemmeside eller app, hvor du også har mulighed for at betale med gavekort, gavebilletter eller Biografklub Danmark rabatkuponer. Du kan naturligvis også købe dine billetter i biografen. Billetter vil blive scannet ved indgangen til salene, hvad enten de er købt online eller i vores billetsalg, så man på den måde undgår fysisk kontakt med kontrolløren.

I vores kiosk har vi inddelt sodavand og slik i sektioner, så man naturligt ikke kommer til at stå tæt, når man skal handle der. Vi har i lukkeperioden i 2021 ændret indretningen i kiosken, for at give mere plads og undgå at man står for tæt.

Vi har desuden brugt lukkeperioden i foråret 2020 på at udvide vores toiletter, således at der skabes mindre kø.
Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så kontakt endelig vores personale.

Biografen er mere ensrettet end tidligere og vi opfordrer vores kunder til at følge skiltningen og forlade salene via udgangsdørene og ikke indgangsdørene og foyeren. Denne besked står både på vores lærred og på dørene i salene. Skal man på toilettet efter filmen er det naturligvis okay at gå den nemmeste vej dertil.

Husk - bliv hjemme hvis du har tegn på COVID-19 - har du købt billetter, så kontakt billetsalget på 62213000 inden forestillingens start, og de vil blive refunderet.

 

Tysk undersøgelse om smitterisiko i biografer

Du kan trygt gå i biografen i disse COVID-19 tider.

Det er konklusionen på en ny tysk undersøgelse, der har analyseret spredningen af såkaldte aerosoler (luftbårne partikler) i en biografsal - og sammenlignet det med et kontorlandskab.

Tallene er opsigtsvækkende i den forstand, at de viser, spredningen af aerosoler i en biografsal kun svarer til 0,3% sammenlignet med, hvad man udsættes for på et kontor.

En af de store faktorer til dette er, at man ikke taler sammen i biografen, hvilket mindsker spredningen. Modsat på et kontor, hvor man formentlig vil tale i langt højere grad.

En anden faktor er, at salene er udstyret med et rigtig godt ventilationssystem.

De benytter sig af en såkaldt fortrængningsventilation, hvor luften blæses ind ved gulvet og direkte i opholdszonen. Det hjælper til at reducere aerosolerne betydeligt.

Undersøgelsen er foretaget af Hermann-Rietschel-Institut (HRI) ved Det Tekniske Universitet i Berlin.

Læs undersøgelsen her